söndag

nu åker jag till Fuerteventura bitches. hade tänkt langa ett fint inlägg med min packning, men nu blir det bara ett hejdå och en fin kille. nu blir det tomt tills den sjätte februari, men sen kommer jag langa fett med bilder.
allt gott grappar.


dag 30.

"fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar."



vart med fina vänner, bowlat, dansat, firat Bex (och självklart glömt att fota allt roligt jag gjort. typ som att fylla myndig)



köpt nya kläder och därmed gjort av med nästan alla julklapps och födelsedagspengar, men ångrar ingenting.



firat ett år med grabben (två gånger), åt på Donken och sådär. myspys

bokat en efterlängtad resa med pappa till Fuerteventura. åker om tre och en halv dag, woop woop


jag fimpade röken med behöll glöden och är numera inte en aktiv rökare.

dag 29.

"detta åt jag till frukost."
macka med farmors hemmaodlade groddar och oboy. jag älskar frukost.
såhär kan min frukost se ut på helgen.

dag 28.

"bild på sminket du brukar använda"
foundation från Body Shop
puder från Isadora
bronzer & rouge från H&M
eyeliner från Isadora och mascara från fan vet vart
finaste fickspegeln från Polen (från Alexander)

dag 26.

"något du vill ha just nu."

jag vill att dom kommande sju (skol)dagarna ska flyga förbi, så att det enda som återstår innan min avresa är kvalitetstid med fina vänner.



haha, alltså... det här "schemat" kan vara det fulaste jag gjort i hela mitt liv (värre än fingermålninagrna jag har kvar från dagistden". men gjort är gjort, och det tog en satans tid att klura ut hur jag skulle göra, så uppladdad blev den hur som helst.

söndag

utnämner denna söndag till världens sämsta söndag, då alla mina planer blev inställda i sista sekunden. istället åker jag nu ner på stan för att sola, och sen blir det plugg för hela slanten. ska analysera en självbiografi, och tänkte först välja boken Just Kids av Patti Smith. fast det blev Mamma sa att jag var sjuk istället, en bok om sjukdomen Münchhausen by proxy (dunderbra bok = tips!).
Just Kids är också bra, men lite för simpelt skriven (borde köpt den på engelska istället). det är alltid lätt att vara efterklok.

dag 25.

"detta är jag beroende av."





sorgligt men sant. jag blir alltid beroende av flash/mobilspel (angry birds, smurfs village, castleville etc.) borde ta mig i kragen och växa upp, men det är ju så fantastiskt underhållande.

lördag

gick på stan med papi, köpte en semesterkjol på MQ idag, 104kr kändes nästan löjligt billigt. bara en vecka och (ungefär) en dag kvar, dör av längtan.

dag 24.

"ett kort på din dator."

har två datorer; skoldatorn och stationära datorn (filmdatorn).

fredag

finaste Bex fyllde nitton år, och jag langar kassa mobilbilder. vi åt på Spessito 2, supergott och supermysigt. Emma och Louise var också med, men dom lyckades jag inet fånga på bild ! härligt avslut på en slitig vecka, nu blir det plugg och sömn för hela slanten.

..

guds gåva till frissigt, lockigt, trasslig och torrt hår; mythic oil. går inte ens att förklara, köp det bara.

dag 23.

"ditt favorit nagellack."



är inte (längre) ett big fan av nagellack, och nagellacket som åker på är i 9 fall av 10 genomskinligt. men köpte Mayebellines bronzfärgade nagellack till mig själv i 18-års present, och det blev en storfavorit direkt.

undrar i mitt stilla sinne om någon därute faktiskt är intresserad av vad jag helst målar mina naglar med. men har man förmycket fritid så har man.

..

tror inte jag har flashat mina älsklingar. fick dom av min käre fader, och det känns rätt gött att äntligen ha ett par Dr Martens som inte är två (eller tre) storlekar förstora.

dag 22.

"en tv-serie du älskar."

går ju inte att bara välja en...

...

fick en angry bird i födelsedagspresent av ingen mindre än Elvira (min favortiangrybird). det blir nummer två i min samling, it's a sickness.

dag 21.

"en bild på ditt/dina husdjur."



jag har världens finaste missar. Pysen t.h, Aneona (aka Annie) t.v

tisdag

dödsångest, vill bara krypa in i min (Alex...) hood och gömma mig. imorgon är dagen D (oseriös parallell); skolan börjar igen. har tillbringat eftermiddagen med att skriva klart min dödligt försenade historierapport, otroligt roligt. nu ska jag avsluta en analys och färga håret, imorgon står väckarklockan på kvar i sju... skjut mig ?

dag 20.

dag 20.

det jag köpte senast var väl det här, eller kanske det här. mellandagsrean tog kål på min ekonomi.

dag 19.

"en vän som bor långt ifrån."



tänkte först skriva att Elvira bor långt bort, för Dannmarks kyrkby är ju nästan i en annan tidszon, men sen kom jag på att damerna ovan ju faktiskt flyr/har flytt Uppsala. Lisa till Göteborg och Korre till Luleå, vad händer med världen ?

..

nu är det bestämt; den 23e januari packar jag och min käre fader våra väskor och säger hej då till Sverige, jag kunde inte längta mer ! resan bokades idag, lite lagom mycket sista-minuten. destinationen blir Fuerteventura, i två hela veckor. guld. bilden längst ner är lägenhetshotellet där vi ska bo; lite lagom supernice.

..

två presenter från världens finaste pojke. har en förkärlek för rosa bilar (det fanns betydligt fler innan bilden togs)

dag 18.

"här handlar jag helst"



what the picture said. vet inte vart jag handlar helst, men handlar väl mest på Weekday och Monki. är lite småkär i myrornas och stadsmissionen, men har nästan aldrig tillräckligt med tid och ork för att strosa runt där så pass länge som man behöver.

....

åkte till Fyrishov för att bowla (och äta hamburgare) med Emma och Robert. jag var sämst men ändå bäst, Emma och Robert var bara bäst. vi kickade fula skor och rosa bowlingklot, som det ska vara.

......


fick den här boken i julklapp av Thomas (mammas dude), och kärade ner mig efter en sida. försöker läsa långsamt så att den ska räcka länge, men det är lite som att försöka suga på en Mariannegodis när det enda man vill är att brutalt bita sönder den. eller ja, läsa ut den.

I 1930-talets oroliga Europa befinner sig Sverige i utkanten, men ändå inte vid sidan av det som sker. Varje dag fattas också här beslut som avgör människors öden, och det är långt ifrån alltid humaniteten som fäller utslaget.

Romanen följer de sex huvudpersonerna genom de sista förkrigsåren och de första åren efter krigsutbrottet. Tre mycket olika kärleksförhållanden löper genom berättelsen. Exilen och ovissheten bryter ner flyktingarna, men också de som utövar makten förändras.

dag 17.

"hit vill jag åka innan jag dör"


min gata

jag tror att jag kommer resa mycket under mitt liv, men innan jag dör vill jag åka hem. hem till Berthåga, till Uppsala. har bott på den här gatan i tio år, och minus studier, samt den korta tiden i Gävle, har min älskade pappa bott här hela sitt liv.

torsdag

torsdagen till ära tar jag på min fina födelsedagspresenten från Emma (tröjan) och sätter mig på bussen med destination P; mannen, myten, legenden. det ryktas om att jag kommer bli bjuden på sirap och chokladsås, skräckblandad förtjusning here I come.

dag 16.

"detta gör jag på helgerna."

på helgerna försöker jag för det första förtränga det faktum att jag går i skolan. när jag är klar med det blir det vanligtvis fiesta, fika, shopping eller chokladpudding med pojken.

....

funderar på varför jag överhuvudtaget lägger upp dom här bilderna, men är himlans kär i min nya skjorta och det här var det bästa jag fick till. om man spanar riktigt noga kan man se mitt ID i fickan också, av någon mystisk anledning.
det börjar kännas att skolstarten närmar sig, därav frånvaron av närvaro i mitt minspel (hehe. kult).

dag 15.

"en person/kändis du önskar att du träffat"

jag skulle aldrig kunna ha en middag i TV (ni vet, där man bjuder in folk man skulle vilja träffa) för jag kommer inte på någon. har inte någon favoritmusiker jag skulle vilja träffa, ingen favoritskådis heller för den delen. men om jag var tvungen att välja skulle det nog bli Timbuktu, bara för att han verkar så jävla go och cool.

....

den 25e december svor jag på att jag aldrig (aldrig!) skulle ge mig ut i mellandagsreans stress. nu har jag avverkat den två gånger, först med Bex och Elvira för att följa upp igår med Emma och Elvira. har hittat snuskigt billiga smycken, och är fantastiskt nöjd.
skulle lagt upp bilder på kläderna jag fyndat, men min självutlösare verkar ha fått ben. eller så kanske jag bara måste städa på rummet.

dag 14.

"din största dröm"

antar att det frågas efter drömmar om framtiden här, och ärligt talat är jag lite kass på att se så långt fram. men jag drömmer väl om att en dag vakna och känna mig lycklig och nöjd med tillvaron. helt liksom, både med the big picture och med mig själv.

....

(äntligen) släpper Rammstein en "best of"CD, och jag slipper gå och klura på vad min käre fader ska få i 50-års present. om cirkus tre veckor ligger vi (tvåenigheten) förhoppningsvis och steker på en strand någonstans långt borta. inte lite guld.

dag 12.

"en bild på ditt rum som det ser ut just nu"







bilderna är inte sprillans nya, men mitt rum har inte ändrat på sig. är lite sådär töntigt kär i mitt rum, mitt högkvarter.

..

töntigaste filmen ever
inte allt så att det blev lite fuktigt i ögonvrån
fuck no

....

jag säger ofta (allt för ofta) att jag inte kan laga mat.
vet inte om det är för att senare i livet kunna ta avstånd från spisen, eller vad nu det kan vara för underliggande orsak till påståendet, men det är inte helt sant.' jag är helt ok på att laga mat, och jag är bäst på att steka pannkakor. speciellt chokladpannakor, men eftersom min käre fader bantar så får jag nöja mig med att hälla på chokladsås. omnom.
annars tycker min katt (världens bästa katt) att det är gött att gömma sig under köksbordet. kan tilläggas att han, cirkus fem sekunder efter att bilden togs, tog ett språng upp på bordet och lyckades trampa på en pannkaka. inte min pannkaka dock, har visst karma på min sida ikväll.

hörde att det var måndag idag


diz is mah glasses, fo shizzle my brizzles.
för cirkus tre år sedan tyckte Martina (den yngre) att om man skulle ha glasögon skulle det vara coolt. och stort(?). vilket innebär att jag i nuläget är fast med dessa badboys såfort huvudvärken smyger sig på.
annars då ? julafton, födelsedag och nyår är bara tre av sakerna som avverkats under de senaste veckorna. inget var väl sådär superspeciellt eller värt att skriva om. bara en och en halv vecka kvar tills skolan börjar, tröttheten kliar resan lite i fingrarna.

dag 11 & dag 13.

"en bild på någon du saknar" "ett kort någon annan tagit på dig"


fina Junis bild från Paris 2010

lite töntigt, men ibland kan jag sakna den jag var förut. den Martina som var basker-beroende, som hade långa vintageklänningar och som inte gick i skolan. jag kan komma på många andra personer jag saknar, men för att det inte ska bli orättvist gjorde jag såhär. även om jag trivs med mig själv saknar jag att vara ung, dum och bekymmersfri.

dag 10.

"hur ser din framtid ut?"

J*VLIGT NICE. nejmen, det är ju inget man kan veta nu. jag ska ta studenten, flytta hemifrån, börja plugga, ändra mig och sen ändra mig igen. det är ju det som är hela grejen, att man inte vet vad som kommer hända.

RSS 2.0